Logo Schouten + van der Giezen Makelaars
Een huis (ver-)kopen in deze tijd.

De woningmarkt is nog steeds in beweging!

Ook wij gaan de komende tijd anders dan anders werken. We proberen zo veel mogelijk thuis te werken en blijven telefonisch en via e-mail bereikbaar.
De gemaakte afspraken gaan – met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de branchevereniging – vooralsnog door. Bezichtigingen verlopen iets anders dan je misschien gewend bent van ons.

 • Is het verstandig om mijn huis nu te koop te zetten?

  In de meeste gevallen? Ja. Er is nog steeds veel vraag naar woningen in vrijwel alle prijsklassen en er worden ook nog steeds woningen verkocht. De bezichtigingen lopen wellicht anders dan anders, maar er zijn nog altijd mensen op zoek naar een nieuw huis!
 • Wordt mijn woning minder waard?

  Op dit moment hebben wij nog geen indicaties dat de prijzen dalen. Het is nog steeds aantrekkelijk om een huis te kopen, omdat de rente historisch laag is. Daarnaast zal het aanbod niet snel toenemen waardoor de vraag nog steeds groter blijft dan het aanbod. Het hangt natuurlijk af van de economische ontwikkelingen, maar voorlopig verwachten wij geen sterke prijsdaling.
 • Mijn woning staat momenteel te koop. Wordt deze nog wel verkocht?

  Als vanzelfsprekend doen wij nog steeds ons uiterste best om uw woning te verkopen. Zo bieden wij de mogelijkheid de bezichtigingen online te laten plaatsvinden. Ook zorgen wij voor een nog actievere aanwezigheid van je woning op onze online marketing- en communicatiekanalen, om de potentiële koper ook te bereiken tijdens deze bijzondere periode.
 • Ik wil een woning komen bezichtigen, kan dat?

  Ja, dat kan zeker. Heb je al de foto's en video van het huis op onze website en Funda bekeken, deze geven vaak al een goed beeld. En rij eens door de straat, bekijk het huis van de buitenkant, hoe is de buurt? Ben je enthousiast? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor bezichtiging. De bezichtiging kan ook via FaceTime plaatsvinden, maar met inachtneming van de regels van het RIVM ben je ook van harte welkom ter plekke! Neem zo min mogelijk mensen mee naar de afspraak en wij houden iets meer afstand dan gebruikelijk. Dit om jouw gezondheid en die van onze aanwezige makelaar zoveel mogelijk te garanderen. Bij symptomen van ziekte (koorts, verkoudheid, hoesten of niezen) of als je vermoedt dat je in contact bent geweest met een besmette persoon vragen wij je contact met ons op te nemen en thuis te blijven. Wij zullen dan samen met jou naar een oplossing zoeken.
 • Is het kopen van een huis in deze tijd verstandig?

  Dit hangt nauw samen met persoonlijke omstandigheden. Als je een baan hebt en/of een courante woning om te verkopen, dan is er geen reden om het niet te doen. Door de afgenomen vraag maak je een grotere kans om de woning die je graag wilt hebben te kopen. Daarnaast kun je nog steeds onder uitstekende hypotheekcondities geld lenen.
 • Kan ik een overeenkomst ondertekenen zonder naar jullie kantoor te komen?

  Wij kunnen overeenkomsten online toesturen zodat je die kan ondertekenen. De getekende versie ontvangen wij graag weer in onze mailbox voor verdere afhandeling.

Heb je verder nog vragen over hoe wij omgaan met het coronavirus? Bel ons dan gerust: 050-318 03 09.

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van uw huis!

Bereken