Logo Schouten + van der Giezen Makelaars
Online bezichtigen

Wat is een online bezichtiging?

In plaats van persoonlijk een huis te bezoeken, wordt een rondleiding door het huis uitgevoerd via live videochat met één van onze makelaars via jouw favoriete app. De makelaar bevindt zich fysiek in het huis dat je wilt zien en leidt je rond door de woning. Via je telefoon of computer kan je communiceren met de makelaar, je kan de makelaar vragen om in te zoomen of naar links te draaien. Daarnaast kan de makelaar live elke vraag beantwoorden over de woning die je hebt.

De makelaar zal zorgvuldig alles uitleggen over de woning die je virtueel niet kan ervaren, zoals geluiden, geuren of de algemene sfeer van het huis. Ze zullen ook wijzen op gebreken die moeilijk te detecteren zijn via video, dus niets is een verrassing.

Hoe vraag je een online bezichtiging aan?

Zodra je een huis hebt gevonden die je via videochat wilt bezoeken, kun je direct een online bezichtiging inplannen.

Stap 1: Als je een online bezichtiging wilt, klik je op de knop ‘virtuele bezichtiging’ naast het huis waarin je geïnteresseerd bent.
Stap 2: Selecteer de gewenste datum en tijd.
Stap 3: Zodra je online bezichtiging is aangevraagd, ontvang je een bevestiging. 
Stap 4:  Samen met de makelaar kies je de beste chat-app uit voor de online bezichtiging. Zie hieronder aanvullende informatie over de app-opties.
Stap 5: Op de gewenste datum en tijd start de makelaar de online bezichtiging bij de voordeur.

Waar moet je op letten tijdens een online bezichtiging?

Omdat je niet fysiek aanwezig bent tijdens de online bezichtiging, is de makelaar de belangrijkste hulpbron. De makelaar zal niet alleen zijn eerlijke mening geven over de woning, maar je ook wijzen op unieke kenmerken en tekortkomingen van de woning benadrukken.

Hier zijn een paar dingen die je de makelaar naar vragen tijdens de online bezichtiging:
– Open en sluit de kasten
– Spoel de toiletten door
– Test de lichtschakelaars
– Wijs op functies onder de radar, zoals ramen die dicht zijn geverfd
– Luister naar geluidsniveaus binnen en buiten het huis
– Meet kamers, entrees, kasten, etc.
– Test de waterdruk
– Hoe ruikt het huis
– Leg uit waar kamers / functies ten opzichte van elkaar staan
– Deel inzichten in de buurt en de nabijheid van naburige huizen

Bekijk zelf de buurt

Vergeet naast het huis zelf niet om de omgeving van het huis te overwegen. Bezoek indien mogelijk de buurt of doe er online aanvullend onderzoek naar. Probeer het karakter van de buurt te begrijpen en of het past bij wat je zoekt. Is het levendig of stil? Zijn er winkels en restaurants in de buurt? Hoe zijn de scholen en parken? 

De beste app voor de online bezichtiging

Zodra je een online bezichtiging is ingepland, neemt de makelaar contact met je op om de beste app te bepalen voor het uitvoeren van de online bezichtiging. Met een iPhone of Mac werkt Facetime goed zolang jij en de makelaar Apple hebben. Als je een Android-telefoon hebt, is Google Duo of WhatsApp een goed alternatief dat werkt op Android, iOS, pc en Mac.

Hier is een lijst met alle aanbevolen app-opties voor online bezichtigingen:
FaceTime – FaceTime is ingebouwd in alle iOS-apparaten en is een eenvoudige manier om een ​​videogesprek te voeren als beide partijen Apple-apparaten gebruiken.
– Google Duo – Deze app is beschikbaar op iOS en Android en vereist alleen het verifiëren van je telefoonnummer om in te stellen.
– Skype – Hoewel het wat meer instellingen vergt, is Skype beschikbaar op iOS en Android en wordt het ook vaak op een laptop gebruikt.
Zoom – Met zowel Android- als iOS-apps werkt deze app goed, hoewel de installatie een e-mail vereist en niet zo gebruiksvriendelijk is als het gaat om een online bezichtiging. Aan de positieve kant is de videokwaliteit goed.
– WhatsApp – Deze app is beschikbaar op zowel iOS als Android . Het werkt goed, maar vereist wel een sterke internetverbinding.

Wat te doen na de online bezichtiging?

Mocht het huis – die je via de online bezichtiging hebt bekeken – bevallen, dan kan je nog een ‘normale’ bezichtiging aanvragen. De makelaar opent de deur voor je en jij kan het huis nog een keer zelf bekijken. Of je kan een bod uitbrengen.

Heb je nog vragen over de online bezichtiging?

Neem dan contact met ons op via: 050-318 03 09. Wij nemen alle stappen voor een online bezichtiging graag met je door.

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van uw huis!

Bereken